• 0786 04 04 04
  • rezervari@zaoplanet.ro

Politică de confidențialitate

Politica de confidentialitate

  1. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale noastre.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.zaoplanet.ro („Site-ul”)

  1.      Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, zaoplanet.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / formulare, în măsura în care ne contactați în acest fel.

Accesând acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

– IP-ul și browserul utilizat.
– Comentând pe acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

– nume de utilizator.
– adresa de emal

– numar de telefon

     III. Scopurile și temeiurile de prelucrării

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

– în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al administratorului zaoplanet.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, deținătorul website-ului prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

– pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de deținătorul website-ului, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

– pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

– pentru încheierea si executarea contractelor

– pentru indeplinirea obligatiilor legale.

  1. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, zaoplanet.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

  1. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, administratorul zaoplanet.ro poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină zaoplanet.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

– pentru administrarea Site-ului;
– în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către deținătorul website-ului prin intermediul Site-ului;
– pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
– pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
– pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
– atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

  1. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

– dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către deținătorul website-ului, conform celor descrise în prezentul document;
– dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea deținătorul website-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
– dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către deținătorul website-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
– dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
# acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
# în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
# în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
# în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
# în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
# datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, deținătorul website-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

– dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
# persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
# prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
# operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
# persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

– dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către deținătorul website-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
– dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos.
# în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al deținătorul website-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care deținătorul website-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
# în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
– dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: rezervari@zaoplanet.ro

Cookies

  • Ce este un cookie?

Un cookie este un mic fragment de text pe care site-urile web îl transmit browser-ului și care este stocat în dispozitivul utilizatorului, cum ar fi computerul personal, telefonul mobil, tabletă, etc. Aceste fișiere sunt utilizate de către website să-și amintească informații despre vizitele utilizatorilor, cum ar fi preferințele de limbă și alte opțiuni, în timp ce vă ajută să setați lucrurile pentru următoarele vizite și de a face site-ul web mai util prin personalizarea conținutului său. Cookie-urile joacă un rol foarte important în îmbunătățirea experienței de utilizare a site-ului web.

  • Cum folosim cookies?

Prin consimțământul acordat, utilizatorul permite instalarea cookie-urilor în dispozitivul său pentru a ne spune următoarele informații:
Informații statistice cu privire la utilizarea website-ului.
Formatul de web preferat pentru accesul la dispozitive mobile.
Cele mai recente căutări făcute din serviciile de pe web, precum și detaliile personalizate ale acestor servicii.
Detalii pentru conectarea la rețelele sociale pentru utilizatorii care accesează site-ul web prin conturile lor de pe Facebook.

  • Tipuri de cookie-uri folosite

Acest website folosește atât cookie-uri temporare și permanente. Cookie-urile temporare (de sesiune) stochează date doar atât timp cât utilizatorul este pe website, în timp ce cookie-urile permanente sunt stocate pe dispozitivul utilizatorului, astfel încât să poată fi accesate și utilizate în mai mult de o sesiune.
În funcție de scop și de datele obținute prin intermediul cookie-urilor, putem utiliza:
Cookie-uri strict necesare, fără de care nu v-am putea livra conținutul site-ului și care asigură funcționalitatea de bază a site-ului. În legătură cu acestea nu vă puteți manifesta opțiunea, dacă doriți să utilizați acest site.

  • Cookie-uri de analiză statistică

Aceste cookie-uri sunt folosite pentru a colecta informații cu privire la modul în care utilizatorii interacționează cu website-ul nostru, pentru comportamentul general al tuturor utilizatorilor care urmează să fie analizate pentru a ne ajuta să aducem îmbunătățiri, și nu pot fi folosite pentru a identifica utilizatorii individuali. Veți regăsi, mai jos, exemple de astfel de cookies.

Dacă aveți îndoieli sau întrebări cu privire la politica de Cookie-uri, vă rugăm să scrieți la adresa rezervari@zaoplanet.ro